8.30.2013

Göbekten kurtulmaya karar verdiyseniz

Düz ve pürüzsüz bir karına sahip olmak biraz azim ve sıkı bir çalışmayla hayal olmaktan çıkıyor. Göbeğinizden kurtulmak için önce alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Abur cubur tüketiminiz fazlaysa ya da aldığınız kalori miktarı yaktığınızı geçiyorsa göbeğinizle yaşamaya alışmalısınız. Ya göbeğinizle kalan hayatınıza devam edeceksiniz ya da buna bir dur diyeceksiniz. Aşağıdaki önerileri uygulayarak yedi günde göbeğinizden kurtulabilirsiniz, yeterki kurallara uyup azimli olun.

İşte 7 günlük göbek eritme kuralları;

Asla öğün atlamayın. Günde üç öğün düzenli yiyin. İyi bir kahvaltı yapın; bir öğününüz protein bakımından zengin , tavuk, kahverengi pirinç gibi tam tahıllılar, bol sebze, kremasız ev yapımı çorba ya da salatadan oluşmalı. Gün içinde 5 porsiyon meyve ve sebze tükettiğinizden ise emin olun.
Acıkmayı beklemeyin. Öğün atlamak, çok acıkmak aşırı yemenize neden olur. Sağlıklı atıştırmalıklardan seçin sabah kahvaltıdan sonra veya akşam çay zamanı bunları tüketin.
Güne bir bardak sıcak suya sıkılmış limon suyu içerek başlayın. Gün içinde en az 6-8 bardak su içtiğinizden emin olun. Ayrıca, bir kaç bardak bitki çayı da içebilirsiniz.
Yediğiniz ekmeğin şeker oranına dikkat edin. Kepekli olanları tercih edin. Sandviç yerine büyük bir kase çorba veya salata yiyin. Ekstra karbonhidrat ihtiyacı duyarsanız yulaflı kek, diyet atıştırmalıklar enerji seviyenizi dengelemenizi sağlar.
Şekerli yiyeceklerden uzak durun. Atıştırma için meyveyi ya da bir kaç ufak parçakakao oranı yüksek çikolatayı tercih edin.
Yemeğinize çok tuz atmayın. Bu vücudunuzun daha çok tuz tutmasına neden olabilir.
Yemek yerken yavaşça ve başka şeyler düşünmeden yemek yiyin.
Porsiyonlarınıza dikkat edin. Yiyecek etiketlerini, miktarlarını kontrol ederek tüketin. Mümkün olduğunca ufak tabak kullanın ve yemeğinizi çok yavaş yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...