11.30.2015

3 Ayda 24 Kilo Verdiren Mucize Formül!!!


  ELMA SİRKELİ SARIMSAK TURŞUSU


                      MALZEMELER
1 Lt Ev Yapımı Elma Sirkesi
250 Gr Tahta Havanda Dövülmüş Sarımsak
1,5 Lt' lik Koyu Renkli Cam Kavanoz
Kavanozu Koyacağınız Koyu Renkli Bez Torba


 YAPILIŞI
Öncelikle evde kendiniz elma sirkesi yapıyorsunuz. Yapımı çok basit olup bir sonraki yazımda elma sirkesinin yapımını detaylarıyla anlatacağım. Eğer çok vaktim yok hemen kilo vermem gerekiyor diyenlerdenseniz marketten alacağınız katkısız bir elma sirkesi işinizi görecektir. Gene de evde yapmanız en doğrusu.


 İkinci yapacağınız işlem tahta havanda soyduğunuz 250 Gr sarımsağı tabiri caiz ise suyu çıkana kadar eziyorsunuz. Elma sirkesini kavanoza koyduktan sonra sarımsakları da kavanoza ekliyoruz. Işık görmemesi için mutlaka koyu renkli bir bezle sarıyoruz ve kullanmadığınız ışık almayan bir yerde 15 gün hiç açmadan saklıyoruz.
 15. gün " Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu" hazır...


     KULLANIŞI
  Bu mucizevi formülü her yemekten 30 dk önce bir tatlı kaşığı içiyorsunuz ve hemen 1 bardak su içiyorsunuz. Hepsi bu kadar. Yalnız kaşığı elinize aldığınızda diğer elinizde bir bardak su olmalı çünkü boğazınız ve mideniz elma sirkesinin etkisiyle yanacaktır. Vakit kaybetmeden içerseniz böyle bir yanma hissetmezsiniz. Şunu da belirteyim bu veya başka bir elma sirkeli karışımı eğer direkt susuz olarak tüketirseniz kalıcı mide hasarına yol açabilir. Ayrıca midesinde reflü, ülser gibi rahatsızlıkları olanlar için söylüyorum, üzgünüm bu tarif size göre değil.


                     AĞIZ KOKUSU YAPAR MI ?

 Hayır. İlk içtiğinizde kokusunu hissedeceksiniz ama suyu hemen arkasından içtiğinizde bu kokunun kaybolduğunu göreceksiniz. Üstelik antibiyotik işlevi gören bu karışım sayesinde ağız içinde oluşan enfeksiyon sonucu gelişen kokunun 7 gün sonra kaybolduğunu göreceksiniz. İçimi çok kolay olup turşu gibi ekşimsi bir tadı olur.
                FAYDALARI
METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR!
TOKLUK MERKEZİNİ UYARARAK KISA SÜREDE DOYMA HİSSİ VERİR!
TATLI KRİZLERİNE NEDEN OLAN İNSÜLİN DENGESİZLİĞİNİ YOK EDER!
KIŞIN GELİŞEN VİRAL ENFEKSİYONLARDAN YANİ GRİPTEN KORUR!
AĞIZ İÇİNDE OLUŞAN AFT, APSE VE YARALARI İYİLEŞTİRİR!
İDRAR YOLU VE VAJİNAL YOL ENFEKSİYONLARINDAN TAMAMEN KURTARIR!
CİLDİ TAZELER VE AKNE OLUŞUMUNU AZALTARAK YOK EDER!
KAN AKIŞ HIZINIZ ARTAR!
ASTIM HASTALIKLARINDA GELİŞEN AKCİĞERLERDE OLUŞAN ENFEKSİYONU YOK ETMEDE SON DERECEDE ETKİLİDİR!
BAĞIRSAK SİSTEMİNİN ÇALIŞMASINI HIZLANDIRIR!
ENERJİ VERİR!
EN ÖNEMLİSİ YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRARAK KALICI KİLO VERMENİZİ SAĞLAR!
         *** Bu yazdığım karışımı başka yerde arasanız da bulamayacaksınız. Çünkü 98 yaşında hiçbir hastalık yaşamadan vefat eden bir otacının yani dedemin el yazması defterinden bulduğum bir tariftir.
         ***Spor yapmaya, düzenli beslenmeye vaktiniz yoksa eğer belirttiğim şekilde karışımı içmenizde kilo vermenizi sağlayacaktır.
         *** Daha önceki yazılarımda anlattığım beslenme ve spor programının yanında bu karışımı kullanmanız halinde 20 ile 28 kilo kadar verebilirsiniz. Yakınlarım, başta annem ve kilolu arkadaşlarımda bendeki değişimi fark ederek denediler ve 20- 22 - 30 gibi ciddi ve sağlıklı kilo kayıpları yaşadılar.
         ***Özellikle belirtmem gereken şu; karışımı içtiğiniz sürece çok uzun saatler açlık hissetmeyeceğiniz için sakın daha çok zayıflama uğruna yemek yememeye kalkışmayın. 3 ana öğün mutlaka tüketilecek. Maksadımız sağlığımızdan olmak değil.

              
   

Neden hazır almayıp evde yapacağım diyorsanız anlatayım. Marketlerden almış olduğunuz sirkelerin hepsi yüksek sıcaklıkta, kimyasal yöntemlerle, sandığınızdan çok daha kısa sürelerde elde edildikleri için sirkenin faydalı özelliklerini yok eder. Enzimler, mineraller, vitaminler, pektin, malik, tartarik asit yönünden tamamen fakirleşerek bir çeşit kimyasala dönüşür. Bu sebepten dolayı evde yapacağınız elma sirkeniz, marketten aldığınız sirkelere göre daha bulanık olacaktır.

                  
                 "EVDE ELMA SİRKESİ YAPIMI"

                  Malzemeler

Tatlı kış elması

Büyük cam kavanoz
Katı meyve sıkacağı
1 tatlı kaşığı bal
kaynatılıp soğutulmuş su
3 tane nohut
Bir parça ekmek
Bir tatlı kaşığı kaya tuzu

                Yapılışı
              
 Elmaları soymadan kabuk ve çekirdeği ile birlikte küçük parçalar halinde doğrayıp ya presleyin yada katı meyve sıkacağında sıkın. 
          Cam kavanoza önce elmanın posasını sonra suyunu koyun. 
         Üzerine görünen miktarın 3 katı kadar daha kaynatılıp soğutulmuş suyu ekleyin. 
         En son olarak 1 tatlı kaşığı bal eklediğiniz taktirde sirkeniz daha kısa sürede kullanıma hazır hale gelecektir.
         Malzemeleri koyduktan sonra ağzını tülbent ya da buna benzer hava geçebilecek bir bezle kapatıp, boğaz kısmını lastikle kapatın. 
         Karanlık, ışık almayan bir yerde elmalar yumuşayana kadar yani 15-20 gün kadar bekletin
         Arada sırada ağzını açıp bir kaşık yardımıyla karıştırarak havayla temasını sağlayın ki bakteriler işini yapsın :). 
        Sakın buzdolabına koyayım demeyin çünkü sirkeler 15- 25 derece arası bir sıcaklıkta fermente olur.
        Elmalar iyice yumuşadıktan sonra birkaç kez  tülbent yardımıyla süzüp elma parçalarından iyice arındırın.
       Elmanın suyunu tekrar kavanoza koyup içine bir parça ekmek, birazcık kalın tuz ve 3 tane nohut koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
      40 gün kadar yine karanlık bir yerde beklemeye alın. ne kadar çok durursa o kadar daha iyi olur. Ama acelemiz var karışımı ne kadar hızlı hazırlarsak o kadar erken zayıflayacağız ;)...
      1 Lt karışım için ayırıp kalanını salatalarınıza koymak üzere artık dolaba kaldırabilirsiniz.
        NOT: Zamanla sirkeniz fermantasyona devam edeceği için üzerinde bir tabaka oluşacaktır kaşık yardımıyla sirkenizden bu tabakayı uzaklaştırmanız gerekir.

            AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...