8.15.2013

KALORİ YAKTIRAN EGZERSİZLER

Haftada 20 dakikanızı ayırarak evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz 4 farklı egzersiz hareketi, kalori yakmanıza
yardımcı oluyor. Kalori yaktıran egzersiz hareketleri için ihtiyacınız olan sadece sandalye, 2 tane 5 er kiloluk ağırlık ve egzersiz bandı


1- Çömelmek; Sandalyeyi ön tarafınıza alın ve destek almak için sırt dayama kısmına tutunun. Dizlerinizi hafifçe kırarak çömelme hareketine geçip 3-5 sn bekleyip ayağa kalkın. Bu hareketi 10-15 kez tekrarlayarak kalça ve diz bölgesini çalıştırabilirsiniz. Ancak dizleriyle ilgili rahatsızlığı olan kişilerin uygulaması sakıncalı olabilir.

2- İleri adım; ellerinizi belinize koyun. Bir bacağınızle bir adım öne adım atın. Arkada kalan diziniz yere yaklaşacak şekilde kalçanızı aşağıya doğru hareket ettirin. Bu hareketi 5-10 kez tekrarlayarak kalça, diz ve bacak kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.

3- Ağırlık kaldırma; sırtınızı yaslamadan bir sandalyey dik olarak oturun. Bacaklarınızı birleştirin ve ellerinize ağırlıklarınızı alın. Dirdekleriniz 90 derece olacak şekilde kollarınızı başınızın her iki yanında tutun ve yavaşca kollarınızı önünüzde kapatın. Bu hareketi haftada en az 15 kere uygulayarak üst sırt kaslarınızı, omuz ve kollarınızı çalıştırabilirsiniz.

4- Düz oturma; yere oturun ve bacaklarınızı birleştirerek uzatın. Egzersiz bandını uçları ellerinizde olacak şekilde ayaklarınızın altından geçirin.Kollarınızı ve kendinizi band yardımıyla ileri geri çekin. Bu hareketi haftada 10-12 kez tekrarlayarak omu, kol kasları, sırt ve bel kısmını çalıştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...