8.15.2013

YAĞ YAKAN BESİNLER

Kilo aldığımızda hep yediklerimizi suçlarız ancak bazı besinler kilo aldırmanın yanı sıra yağda yaktırıyor. Yağ yakıcı besinler sizi hem zayıflatabilir hemde formda tutabilir. Yağ yakıcı besinleri günlük menünüze ne kadar eklerseniz o kadar iyi. Bu besinlerle kilo vermeyi hızlandırabilirsiniz.
1. Diyet yaparken, normal süt yerine yağsız sütiçmeyi tercih edin. Yarım litre az yağlı süt, günlükkalsiyum
ihtiyacınızın bir miktarını karşılıyor.


2. Fazla abartmadan az miktarda tüketeceğiniz kırmızı biber, vücutısınızın artmasını sağlar. Vücut ısınızın artması sayesinde metabolizmanız da hızlanır.

3. Yeşil çay yağ oluşmasını yavaşlatır, enerjikullanımını hızlandırır.

4. Zencefil içerdiği gingerol sayesinde metabolizmanın fazla çalışmasını sağlar ve sindirimihızlandırır.

5. Kırmızı et yağlı olduğu için, onun yerine beyaz et tercih etmeniz, yağ yakımı açısından daha faydalı.

6. Somon balığı içerdiği zengin iyot sayesinde, tiroit hormonunun salgılanmasında etkili. Bu şekilde tiroit dengenizi kurmanıza yardımcı oluyor.

7. Su sadece susuzluğunuzu gidermez, aynı zamanda midenizi doldurur ve açlık hissinizi azaltır! Yemeklerden 20 dakika önce içeceğiniz bir bardak su, tokluk hissi sağlar. Günde iki litre su içmekçok faydalı.

8. İştah dindirme özelliğine sahip olan tarçın, yağ yakımını da hızlandırır.

9. Limon, içerdiği C vitamini sayesinde yağlarınkolay yakılmasını sağllar.

10. Sarımsak kan dolaşımına ve sindirimeyardımcı olur.

11. At kuyruğu bitkisi idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağdokularını eritmeye yardım eden bitki yaraların iyileşmesine deyardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir.

12. Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.

13. Adaçayı zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerdebaharat olarak da kullanılabiliyor.

14. Fesleğen vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.

15. Kekik, sindirim sorunlarını tedavi edici etkiyesahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklıksistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor.


16. Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerintadını hafifletir.

17. Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.

18. Tere, vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde birçok vitamin barındırır.

19. Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilereyol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.

20. Balık otu, bünyenin kimyasını hızlandırarak zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata vemeyveli içecekler içinde kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...