8.28.2013

Zayıflamak İçin Bilinmesi Gerekenler

Her geçen gün profesörler kilo vermek istiyorum deyip yine de fazla yemeye engel olamayan kişiler için
alternatifler de bulunmaktadırlar . Kilo Vermek isteyen pek çok insanın kendi önlerinde gördükleri engellerden bir tanesi kendilerine elverişli olacak diyeti ile stratejiyi bilememek ve diğeri ise” iradem fazla zayıf iştahımı engelleyemiyorum” kaygısıdır . Uzmanlar gün içerisinde az ama sık yenen öğünlerin iştahın kontrol edilebilmesi bakımından en basit yol olabildiği kanısındalar . Kilo Vermek istiyorum diyorsanız , yeme isteğinizi kontrol altına almalı , atıştırma alışkanlığınızdan kurtulmalısınız . Kilo Vermek istiyorum Diyenlere İştahınızla Başetmenin Yolları Yeme isteğinin kontrol edilebilmesi sıhhatlı bir biçimde kendinizi karbonhidratlara yöneltmeniz bunun dışında bol su içmeniz , yemeklerin fazla yararlı 1 biçimde çiğnenmesi ile egzersizlerin yapılması demektir .

Beyniniz vücudunuzda enerjinizin azaldığını farkedince , açlık hissetmeye yol açan kimyevi maddeler salgılamaya başlayacaktır . Beynimizin bu bölümü aynı sürede duyguları da kontrol edebilir , kendimizi kötü hissettiğimiz ile canımız sıkıldığı vakit atıştırmalara başlamamızın sebebi budur . Aldığımız yemek kokuları , görünümü ile tadı bunun dışında açlık duygularımızı harekete geçirebilmektedir . Kilo Vermek istiyorum dediğinizde az ve sık yemek yiyerek kontrole alacağınız iştahınız , belki arada tekrar 1 şeyler atıştırmak isteyebilir . Bu gibi aralıklarda porsiyonları mümkün olduğunca azaltmalısınız . Bu tarz durumlarda diyabet seviyenizin düşmesi sizi yemeğe yahut tatlılara yönlendirebilir ama sizin kontrollü 1 biçimde karbonhidratlara yönlenmeniz nedeniyle bu azıkların vücudunuzda daha Epey zaman kalmasını ile diyabet seviyenizi yükselterek tokluk hissi yaratmasına sebeb olursunuz . Tat alma duygunuzu türlü tatlarla tatmin ettiğinizde daha az miktarlarla yetinmeye başlarsınız . Besinlerin Epey zaman ağızda çiğnenmesi geçtikten sonra yutulmasının , beynin bedene giren besinleri algılaması bakımından vakit kazanmak anlamına geldiğini de ekleyelim .

Yapılan pek çok çalışma , egzersizlerin zorlaştıkça bünye ısısının çoğaldığını ile daha fazla kaloriyi yakmaya başladığını bunun dışında böyle bir anında yapılan egzersizi takip eden bir kaç süre süresince iştahın bastırılmasına neden olacağını meydana koymuştur . Normal öğün zamanından bir kaç süre önce egzersiz yapmanın fazla daha mantıklı olacağını savunan profesörler , yemek saatinizde spor yapmanın verdiği etkinin iştahınızı azaltacağını söylüyor . Ancak sakın öğün atlama riskine girmeyin aksi durumda kilo vermek istiyorum derken vücudunuz güçsüz düşerek daha fazla iştahınız açılır .

Nasıl zayıflarım ve zayıflama yöntemleriyle ile gili sorularımızın cevabı ile ilgili sizlere biraz olsun yardımcı olabildiysek ne mutlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...