8.15.2013

ZAYIFLAMA YOLUNDA UFAK TAVSİYELER

Zayıflamak ve zayıf kalmak istiyorsanız aşağıda sizin için  küçük tavsiyeler bulacaksınız. Ancak “yaşamak yemek yemektir” diyorsanız bu tavsiyeler sizin için yardımcı olamayabilir.
Böyle hissediyorsanız hemen profesyonel bir yardım almanın yollarını arayın. Yok sadece zaman zaman nefsinize yenildiğinize inanıyorsanız , zayıflama arayışında ve kilonuzu korumada bu tavsiyeler işinize yarayabilir…
Zayıflık anlarını önceden tahmin etmeye çalışın: En çok kilo alınan zaman yapılan araştırmalarda bilgisayar başında geçirilen zaman . Özellikle zayıflama hayali kuruyorsanız, bilgisayar başında çalışmaya başlamadan önce yanı başınıza az kalorili, sağlığa uygun atıştıracak bir şeyler koyun.
Alternatif tatlardan uzak durun: Farklı tat çeşitliliği yeme miktarını arttırdığından, öğünlerinizi çok farklı değişik tatlarla doldurmayın. Misal bir sandviç ve bir elma yerine, sandviç ve karışık meyve tabağını tercih etmeyin.
Arabada ve Televizyon önünde yemek yemeyin: Yemek yemek için kendi belirlediğiniz sabit bir yer seçin. Farklı yerlerde yemek yeme alışkanlığı daha fazla miktarda yemeğe yol açacaktır.
Uykusuz Kalmayın:Yapılan araştırmalar uykusuz kalmak yada geç yatmak yemek yeme miktarını arttırıyor. Özellikle zayıflama döneminde diyette olan kişilerin mutlaka uyku zamanlarını düzenlemeleri
gerekmektedir.
Stres Kontrolü : Strese maruz kalan kişinin kendi üzerinde kontrol uygulayabilme yetisi zayıflıyor. Bu yüzden stres altındaysanız, spor yaparak stresinizi atın ki , yemek yemeye dönüşmesin.
Kendiniz için yemek yeme dışında ödül sistemleri geliştirin: Boş zamanlarınızı zevk alarak geçirmenize yarayacak yeni aktiveler buna çare olabilir. Dolayısı ile hem kendinizi mutlu hemde zayıf hissedeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...