8.15.2013

Yaşam Koçu Ülgen Tekin ” zayıflamanın beyinde başlayıp beyinde bittiğini , kişi kararlı olmadıkça siz istediğiniz zayıflama yöntemini belirleyin hüsranla sonuçlanacaktır” diyor.

İnternetin de hayatımıza hızlı bir şekilde girmesi ile her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da herkes bilgili. Ancak iş uygulamaya geldiğinde herkes yetersiz kalmakta.  Ülgen hanım ”  kilo verme işinde kişiye kendi kendini motive etmesini öğrettiğini ve bunu başardıklarında artık zayıflamanın kişi açısından bir hayal olmaktan çıktığını” belirtti
Kişinin kilo verme işinde hazır olması gerekir. Gerçekten ne kadar istiyoruz? Zorlu zayıflama yolunda ne kadar sabırlıyız?
Sigara içen bir bayanın bebeği olacağını  öğrendiğinde hemen sigarayı bırakması buna çok güzel bir örnek.  Bebek faktörü bir anda kişinin beynine emir vermesine neden oldu.
Zihninizi nasıl yönlendirirseniz zihniniz size öyle cevap verir. Zayıflamak istiyorsak önce isteğimizin olması gerek. Neden kilo vermek istiyorsunuz? Zayıflamak için bir nedeniniz var mı? İnce kıyafetlere mi girmek istiyorsunuz? Önce hayal edin. Nasıl bir siz olmak istiyorsunuz? Ve gerçekten zayıflamayı ne kadar çok istiyorsunuz? Ve bunu eyleme geçirmek için yeterli gücünüz var mı?
Zayıflamak demek ; her gün yaptığınız davranışlarınızın değişmesi demek. Zayıflamak demek; yemek alışkanlıklarınızın değişmesi demek. Zayıflamak demek; mutfak kültürünüzün değişmesi demek. Hayatınızla ilgili bir değişim yapmak istiyorsanız önce farkındalığınızın artması gerek. Çevrenize bakın. Bir çok insan köpek severken bazıları dokunmaya bile korkar. Yurt dışında bir çok ülkede insanlar böcek yerken biz Türk milleti olarak böcek gördüğümüzde elimizle bile değil terlikle böcekleri öldürmeye kalkar bir de bu durumdan tiksiniriz. Arada değişen nedir? Aradaki fark bilinçaltı. Bilinçaltınıza neyi yüklerseniz ona inanırsınız.
Motivasyon ve yaşam koçu Ülgen Tekin ‘in dediği gibi “şu andan itibaren zayıflama ile ilgili yaptığınız her şeyi unutun. Hayatınıza temiz bir sayfa açın , zihninizi boşaltın ve kendinizi zayıf hissedin. Yapamıyorsanız sizi motive edecek bir motivasyon koçu bulun. Bu arkadaşınız , bu tanımadığınız biri bile olabilir. Yeter ki zayıflamayı isteyin ama gerçekten isteyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...