10.09.2013

Hangi ev işi ne kadar kalori harcatır


Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu, bayram temizliği yaparken nasıl kalori kaybedebileceğimizi anlattı.


"Fiziksel efor gerektiren ev işleri yapılırsa kalori harcanabilir" diyen Karacanoğlu, 30 dakikalık ev işine karşılık yakılan kalori oranlarını şöyle sıraladı:

• Yerleri süpürmek ya da silmek: 90 kalori

• Ütü yapmak, yatak hazırlamak: 70 kalori

• Toz almak, yüksek rafları temizlemek, perde takıp çıkarmak: 50 kalori

• Yemek hazırlamak, sofrayı düzenlemek: 80 kalori

• Bulaşık yıkamak: 100 kalori

• Camları silmek: 150 kalori

• Banyo temizlemek: 200 kalori

Sonbahar depresyonunun sebepleri


Uzman Psikolog Ayben Ertem sonbaharda neden depresyona girdiğimizi açıkladı


Sıcak havaların devam etmesinden dolayı Eylül ayında pek anlamasak da, Ekim ayıyla birlikte Sonbahar kendini iyice hissettirmeye başladı. Yapraklar sararmaya, kurumaya ve o güzel renklerini göstermeye başladı bile.

Havalar yavaş yavaş soğuyor ve hava erkenden kararıyor. Okullar bir süre önce açıldı ve hem çocuklar hem de anne babalar için telaş tekrar başladı. Bütün bunlar insanların anksiyetelerinin artması için bir sebep aslında...

Sonbahar mevsimi kışa doğru geçiştir ve kış deyince aklımıza genellikle kısacık günler ve soğuk hava gelir.

Sonbahar, anksiyeteye sebep olabilir
Günlerin kısalması sirkadiyen ritmimizi etkiler.

Sirkadiyen ritim, beyin dalgası aktivitesini ve hormon üretimini idare eden vücudun iç biyolojik saatidir. Hassas kişilerde bu durum depresyona sebebiyet verebilir.

Anksiyete yani endişe, genellikle yakında olacağını düşündüğünüz bir şey ile ilgili olumsuz düşüncelere kapılmaktır, bu da başlı başına anksiyeteye neden olan bir durumdur.

Günler kısaldı çocuklar okula nasıl kalkacak telaşı
Çoğu insan "sonbahar geldi" yerine havaların soğuması ve erkenden kararmasının başlamasıyla, "kış geldi" tabirini kullanır.

Kışın geldiğini düşünmekle havaların daha da soğuyacağı hatta kar yağacağı, işe gitmenin zor olacağı, çocukların okula gitmelerinin sorun olacağı düşüncesiyle panik yaşayabilir ve kendilerini o durumdan kolaylıkla çıkaramayabilirler.

Aslında sonbaharı bir Pazar akşamına benzetebiliriz.Pazar gündüz tatil yaptıktan sonra akşam olduğunda nasıl ertesi güne hazırlık yapıyorsak sonbahar da yaz ile kış arasında bizim hazırlık yapmamız gereken bir zaman dilimi olarak düşünülebilir.

Sonbahar güzel anılarla bıraktığımız yaz ayından yoğun iş temposuna ve birçok insan için de okula dönüş mevsimidir. Sonbaharı da bir mevsim olarak düşünür ve öyle algılarsak " sonbahardan nefret ediyorum" ya da "bence sonbahar en kötü mevsim" diyerek kendimizi koşullandırmazsak onun da güzel taraflarını bulabiliriz.

Özellikle sonbaharda doğanın muhteşem renk değişimine ve kendine has kokusuna kendinizi bırakırsanız bu mevsime de sadece havanın kararması ve havaların soğumasından ibaret görmez ve beyninize de olumsuz mesaj göndermemiş olursunuz.

Çünkü her ne kadar yazın parlak renklerine elveda desek de sonbaharın yumuşak renkleri, turuncular, soft kahve ve yeşiller içimizde bir sıcaklık oluşturur. Bu renkleri, duygularınızı açığa çıkarmak için kıyafetlerinizde, evinizde ve ofisinizde de kullanabilirsiniz.

Diyet yapmak hafızayı güçlendiriyor


Kilo vermek beyni daha aktif hale getiriyor.



Diyet yapmak, hem yaşlı hem de aşırı kilolu olanlarda hafızanın daha güçlü olmasına yardımcı oluyor.

Diyet yapmak hafızayı güçlendiriyor
Yapılan son araştırmalara göre, yaşlı ve aşırı kilolu kadınların diyet yaptıktan sonra hafızalarının eskiye göre daha güçlü olduğu tespit edildi.

Hafıza ile vücut kitle endeksi ilişkisi
İsveç'teki Umea Üniversitesi, hafıza ve vücut kitle endeksi arasındaki ilişkiyi inceledi.

Üniversite araştırma için aşırı kilolu, yaş ortalaması 61 olan 20 kadını seçerek iki farklı diyet programı uyguladı.

9 kadına protein ağırlıklı diyet uygulanırken geri kalanlar karbonhidrat ağırlıklı diyet programını takip etti.

Diyet sonrası hafızadaki değişim inanılmaz
Diyet öncesi ve sonrası katılımcıların vücut kitle endeksi hesaplanarak hafıza testine tabi tutuldu. Testte, tanımadıkları insanlara ait fotoğraflar ve isimler gösterildi.

Daily Mail'in haberine göre, 6 aylık diyet sonucunda kitle endeksi obezite sınırının altına düşen kadınların, hafıza testinde daha başarılı oldukları gözlemlendi.

Doktor Andreas Pettersson, kilo vermenin beyni daha aktifleştirdiğini belirtti.

10.07.2013

Ender Saraç ile 3 günde 3,5 Kilo

Sanırım bayram öncesi sendromu yaşıyorum. zaman kısıtlı olunca acil kilo verme çabaları
sanki daha bir hız kazandı. Benim durumumda olan okurlarıma yeni bir diyet ile günaydın diyorum. Bu porstumda sizlerle Ender saraç imzalı bir şok diyetten bahsetmek istiyorum. Kısa sürede az miktarda kilo vermeye ihtiyaç duyanlar bu post size gelsin. 3 gün içerisinde 3.5 kiloya kadar verebiliyorsunuz. 3 günden fazla uygulamayın sakın. Diyet sonrasında yeniden aynı diyeti yapmak için 60 gün beklemeniz gerekiyor. Bunu ben değil Ender Saraç söylüyor. Haydi bakalım kolay gelsin.

1.GÜN:
Sabahtan Öğlene kadar ılık yeşil elma kompostosu
Hazırlanışı:
Dilimlenmiş 3 adet Kabuklu Yeşil Elma
- 3-4 adet kabuk tarçın
-5-6 adet karanfil
- 10-15 adet kuru üzüm

Bütün malzeme kaynatılıp ılıtılacak.Blender dan geçirilebilir.Mutlaka ılık olarak tüketilecek

Öğlenden Gece Yatana kadar lahana çorbası içilecek.

Hazırlanışı:

-Küçük bir bütün beyaz lahana

- 1 Baş soğan

- 3–4 Diş sarımsak

- 1 Demet maydanoz

- Birkaç adet sivribiber

- 1 Çay kaşığı kimyon

- 1 Çay kaşığı zerdeçal

- 1 Tatlı kaşığı zencefil

- 2–3 Tatlı kaşığı zeytinyağı

Ayrıca gün boyunca bol bol ılık sıvılar alınacak. Rezene çayı, yeşil çay tercih edilirse daha iyi olur.

2.GÜN:

Gün boyunca sadece çiğ gıdalar tüketilecek

Sabahları: 2 adet yeşil elma ve 2 adet salatalık
Öğlenleri: Bol yeşil salata (içinde kesinlikle domates olmayacak!Roka ve tere tercih edilirse iyi olur)

6-7 Kaşık Yağsız Yoğurt

İki Saatte bir Yeşil Elma ve Salatalık Yenmesi Gerekiyor.

Akşamları: Yarım kilo kadar hafif haşlanmış kabak

2-3 kaşık yağsız yoğurt

Yatmadan Önce: 1 Adet Yeşil Elma

3.GÜN:
Sabahları: 1 Büyük bardak yarım yağlı süt

2–3 Adet Ceviz İçi

Araları: Yeşil elma

Öğlenleri: Az zeytinyağı ile haşlanmış yarım kilo kadar kabak

6–7 kaşık yağsız yoğurt

Aralarda: 2–3 avuç Taze lor peyniri ya da yağsız başka bir çeşit peynir

Akşamları: Soğan,Sarımsakla pişirilmiş taze fasulye, brokoli ya da ıspanak gibi yeşil bir sebze

Yatmadan önce: 2-3 Adet Kivi

Not: Günlük Diyet Sürecinde Bol Ilık Sıvı ( Yeşil Çay ,Rezene Çayı Gibi ) Almayı Unutmayın!

Derya Baykal nasıl zayıfladı?



Derya Baykal, kızları Derya ve Ferhan Şensoy ile aile boyu diyet yaptı ve işte sonuçları: Derya Baykal 15 kilo, Derya 14 kilo ve Ferhan 11 kilo hafiflediler hem de sadece 2 ayda. Peki bu nasıl başarıldı? derya Baykal ve kızları nasıl zayıfladı? Sır Karabuğday küründe saklı. Tabi bu diyette disiplinli olmak şart. 


Karabuğday kürü nasıl hazırlanır?

Karabuğdayı diri kalacak şekilde haşlayın. Sonra bir elmayı kabuklarıyla rendeleyin. Üzerine 1 silme çay kaşığı tarçın ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp sabahları tüketin.



Kiraz sapı ve mısır püskülü çayı ile zayıfla

Kiraz sapı, mısır püskülü ile buluştuğunda harikalar yaratıyor. Her ikisi aynı anda kullanıldığında zayıflamak için çok faydalı sonuçlar yaratır. Düzenli olarak kullanıldığında 2 haftada etkisini gösterecek olan çayı aç yada tok karnına tüketebilirsiniz. Zayıflatıcı çay tüketildiğinde ayrıca bir taşla iki kuş vurduğunuzu söyleyebilirim. Çünkü bu tür çaylar sizin zayıflama isteğinizi arttırır ve motive eder. Zayıflatan çayın tarifi yazının devamında

Hazırlanışı
mısır püskülü ve kiraz sapından birer tutam alarak 2 su bardağı suda haşlayın ve 2-3 dakika demlenmeye bırakarak tüketin

Yağ erittiren 7 içecek

Sizleri bilmem ama ben açlıktansa susuzluğa katlanamayan insanlardanım. Özellikle şekersiz kahve ve ne yazık ki diyet cola vazgeçilmezim. Durum böyle olunca da gelsin selülitler, şişsin göbekler. hemen çözüm arayışına girdim ve içecek ihtiyacımı giderip aynı zamanda yağ yakmama destek olacak alternatifler buldum. Bizleri her gün mum gibi eritecek içecek tarifleri bu yazıda...


Buzlu su

Suyun metabolizmayı hızlandırdığını artık hepimiz çok iyi biliyoruz.
Günde 8 - 10 bardak soğuk suyla ekstra 250 - 500 kalori yakabilirsiniz. Hatta bütün diyetiniz boyunca sadece buzlu su içmeniz yeterli olacaktır.

Yağsız süt

Sütün için de bol bol kalsiyum vardır. Kalsiyum da yağların baş düşmanıdır. Günde en fazla 3 bardak yağsız sütü rahatlıkla içebilirsiniz. Özellikle spor yapmadan
önce içilen süt ekstra yakılan 50 kalori demektir.

Yeşil çay

Her gün içeceğiniz 3-5 bardak yeşil çayla (şekersiz ve tatlandırıcısız) yağlarınızı yaklaşık yüzde 40 oranında daha hızlı yakabileceğinizi biliyor muydunuz?

Sebze suyu

Yemeklerden önce bir bardak sebze suyu içmek, yemek sırasında yediğiniz her şeyden 135 kalori düşmeniz demektir. Bir zar gibi midenizi yağ yapan yiyeceklere karşı korur.

Peyniraltı suyu

Peynir ve yoğurt suları açlık ve iştah güdülerini tetikleren hormonları keserek tokluk hissine yardımcı olur. Bunu içtikten 90 dakika sonra diyete küçük bir ara bile verebilirsiniz.
Mesela nefis bir dilim çikolatalı kek!

Yoğurt türevleri

Buna yazın evde yapabileceğiniz smoothie'ler ve dondurmalar da dahil!
Her gün yediğiniz yemeklerin yanına birkaç yemek kaşığı yoğurt ekleyerek yüzde 81 oranında daha hızlı yağ yakabilirsiniz. Özellikle karın yağlarında etkisini hemen fark edeceksiniz.

Hindistan cevizi suyu

Yapay tatlandırıcı içermeyen Hindistan cevizi, diğer meyve sularına oranla daha sağlıklı ve yağların hızla yakılmasına yardımcıdır. Daha hızlı kilo vermek ve fit bir görünme sahip olmak istiyorsanız yaptığınız egzersizlerden önce Hndistan cevizi suyu içerek enerjinizi ikiye katlayabilirsiniz.

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...