8.30.2013

Kilo verdiren meyveler - yağ yakan meyveler

Abur cubur tüketmek yerine meyve yemeyi tercih eden kişi zaten ciddi kilo problemleri yaşamaz. Zayıftır. çünkü meyve yemek genel olarak zayıflamaya faydalıdır. Bunun en önemli nedeni ise meyvelerin bir çoğunda bol miktarda lif ve su olmasıdır. Unutmadan söyleyeyim meyvede ne kadar çok lif ve su varsa o meyvenin zayıflama etkisi o derece yüksektir.Peki, hangi meyveler zayıflatır? İnsanların sıklıkla merak ettiği zayıflama konularından bir tanesi olan “Kilo Verdiren Meyveler Nelerdir” sorusuna sizler için yanıt aradım ve “Zayıflatan ve Yağ Yakan Meyveler” hakkında gerekli bilgileri elde ettim. Şimdi kilo verdiren meyve türleri hangileri birlikte inceleyelim.

Zeka da geliştiren Kayısı : Kayısı, zayıflatan meyveler arasında az bilinen ama özel bir öneme sahip bir yaz meyvesidir.Ülkemizde kayısı üretimi bol miktarda yapıldığı için çok şanlıyız. Kayısının kalorisi bir hayli düşüktür. 100 gram kayısıda 60-70 kalori bulunur. olgunlaşmamış kayısının kalorisi çok daha düşüktür. Kayısı yoğun lifli yapısı nedeniyle sindirim esnasında mide ve bağırsaklara bir hayli enerji harcatır. Kayısının kalorisine yakın bir miktardaki enerjiyi vücudumuz kayısıyı sindirmek için harcamaktadır.Vücuttan toksin atmak için de faydalanılan kayısı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve içerdiği yoğun fosfor, çinko ve magnezyum elementleri ile
zekayı geliştiriyor, iç organların çalışma düzenini sağlıyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.

Ödemle savaşan Kiraz : Kirazı en çok kiraz diyeti ve kiraz sapı zayıflama kürü ile hatırlıyoruz. Kirazın diyet listeleri için bu denli tercih edilmesinin en önemli nedeni, vücuttan ödem atıcı, idrar sökücü ve yağ yakıcı faydaları olan bir zayıflatan meyve olmasıdır. Kirazın detoks etkisini daha da artırmak için yapılması gereken şey, kirazı yoğurt ile birlikte tüketmektir. Kiraz ve yoğurt karışımı, özellikle diyet programlarında akşam yemeği olarak iştah kesici ve tok tutucu olmasından dolayı tercih edilebilir. Tatlı krizine girenlerin kiraz ve yoğurt karışımı imdadına yetişecektir.


Bölgesel yağlar için Elma
Elma da aynen kirazda olduğu gibi elma diyeti ile hatırda kalıyor. Elmanın fermantasyonundan elde edilen elma sirkesinin zayıflama özelliği ise zaten bilinen bir gerçektir. Kilo vermek için elmanın yeşili daha makbuldür. Özellikle diyetisyenler tarafından ağırlıklı olarak tercih edilen bir zayıflatan meyve olarak elma, içerdiği bitkisel enzimler ve vitaminler ile yağ yakıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı bir etki ortaya çıkarmaktadır. Baldır, basen ve kalça bölgesindeki bölgesel yağları ve selülitleri eritmek için günde 2 elma yemek yeterli olacaktır.



Cildin mucizesi Salatalık
Salatalık hem oldukça az kalori ihtiva etmesi, hem de cilde, zayıflamaya ve yaşlanmaya bitkisel çözüm olması hasebiyle bir çokları tarafından tercih edilen bir zayıflama meyvesi olarak tanımlanmaktadır. 1 kilo salatalık veya ondan elde edilen 1 litre salatalık suyu içerisinde yaklaşık olarak 220 kalori vardır.


Serinletici Karpuz
Bol bol karpuz yiyin.. Su ve C vitamini bakımından zengin olan karpuzun bir kasesi veya suyu sadece 80 kaloridir.

Gençlik için Yaban mersini
Kanserden koruyan antioksidanlar içerir ve hafızayı güçlü kılıyor. Lif bakımından zengindir.

Mucize Nar
Antiokidanlar bakımından zengindir. Kan basıncını dengeler, damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...