12.05.2015

DİKKATLİ YEMEK YİYELİM


Diyet Izgara Levrek Tarifi
Malzemeler;
  • 250 gram levrek fileto
  • 5 gram zeytinyağı
  • 80 gram yeşillik
  • 1 gram deniz tuzu
Patates Püresi İçin;
  • 150 gram patates
  • 40 gram yağsız süt
  • 40 gram kapya biberi
Hazırlanışı;
Pullarını temizlediğimiz levreğin iç kısmını da temizledikten sonra zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğeni bir kabın içinde karıştırıp balığı bu sos ile marine edelim. Bir yandan da patates soyup haşlayarak ezme haline getirelim süt ve biberi de atarak püre haline getirelim. Marine ettiğimiz balıkları ızgara üzerinde pişirerek yanında yeşillik ile yiyebilirsiniz.

ÇORBA
Malzemeler;
  • 1 adet kabak
  • 2-3 yaprak doğranmış lahana
  • 5 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı nohut
  • Yarım kaseden daha az tarhun otu
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı;
Bol su ile yıkadığımız sebzeleri, iri vaziyette doğrayarak tencere içine koyun. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve kimyon ile birlikte su ilave ederek tencere kapağını örterek haşlamaya bırakalım. Sebzeler tam olarak piştikten sonra blendir yardımı ile çekiyor ve çorba vaziyetine getirilip afiyet ile yiyelim.

Diyet Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler;
  • 1 konserve domates püresi veya 5 adet rendelenmiş domates
  • Bir bardak süt
  • 1 bardak su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • Bir dilim çedar peynir
  • Bir tutam fesleğen veya roka
Hazırlanışı;
Bir kutu domates püresini veya rendelemiş olduğunuz domatesleri bir tencere içerisine alalım. Süt ve suyu da ilave ettikten sonra kaynatmaya başlayalım. Kıvamını alan çorbamızı, çorba kaselerine aldıktan sonra üzerine peynir ve fesleğen, roka ile süsleyelim.

Diyet Bahar Salatası Tarifi

Malzemeler;
  • 1 yaprak marul
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • 1-2 dal yeşil nane
  • 1-2 dal taze kekik
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet kadar dereotu
  • Yarım demet kadar hindiba
  • Yarım demet kadar radika
  • Yarım demet mascolin salata
  • Yarım demet kadar maydanoz
  • Yarım demet kadar lolorosso
  • Yarım demet kadar fesleğen
  • 10 dal kuzu kulağı
  • 1 adet kırmızı turp
Üzerine;
  • 2-3 dilim hellim
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı;
Malzemeleri bol su ile yıkadıktan sonra hepsini iri bir şekilde doğruyoruz ki vitaminleri kaybolmasın. Sosunu da ilave ettikten sonra harmanlayarak afiyet ile yiyebilirsiniz.

Diyet Roka Soslu Makarna Tarifi

Diyet yemekleri tarifleri içinde en çok merak edilen diyet makarna tarifi hem doyurucu hemde sevilen bir yemektir.
Malzemeler;
  • 1 paket düdük makarna
  • 1 demet roka
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • Karabiber, tuz
Hazırlanışı;
Bir paket makarnayı bol suda tuz ile haşlıyoruz. Süzdükten sonra zeytinyağında sarımsakları hafif kızartıyoruz. İçine ilave ettikten sonra bol su ile yıkadığınız rokaları elinizle doğrayın. Kreması ile birlikte karabiber ve tuzu da ilave edin. Makarna ile karıştırarak servis yapabilirsiniz.

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi
Malzemeleri;
  • 4 adet göğüs fileto
  • 1 yarım su bardağı tavuk suyu
  • 3-4 kaşık İtalyan salatası sosu
  • 1 tutam fesleğen
  • 200 gram yağsız peynir
Hazırlanışı;
Filetoları ilk olarak az bir su içinde haşlayalım. Haşlama suyu ile birlikte fesleğen ve krem peyniri bir kabın içerisinde bir araya getiriyoruz. Haşlama tavukları bu sosa bulayarak fırın tepsisine diziyoruz. Filetolar kızardıktan sonra tabaklara servis edebilirsiniz.

Zayıflatan Nohutlu Kabak Yemeği Tarifi

Malzemeleri;
  • 1 bardak nohut
  • Kuşbaşı doğranmış tavuk
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • Bir adet soğan
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1,5 bardak bardak su
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı;
Nohutları bol su içinde yıkadıktan sonra suyunu süzün ve bir gece öncesinden suyun içine bırakarak yumuşamasına yardımcı olun. Ertesi gün soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım. Kabuklarını kazıdığımız kabağı dörde bölerek doğrayalım. Kısık ateş içinde etler ve kabakları su ilave ederek haşlayalım. İçerisine tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra nohut’u da ilave ederek iyice pişene kadar bekleyin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dikkatinizi çekebilir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...